PRISHTINA INTERNATIONAL THEATER FESTIVAL

16 - 21 Tetor 2017

Festivali Ndërkombëtar i Teatrit “Prishtina International Theater Festival”, është themeluar në hapësirat e Teatrit AAB “Faruk Begolli”, në qershor të vitit 2017. Ky Teatër funksionon në kuadër të Kolegjit Universitar AAB në Prishtinë


Qëndroni në kontakt duke shfletuar ueb faqen tonë dhe për më shumë mund të na gjeni në Facebook..

Wall1

"Shërbëtoret" - Bullgari

Sollanzh dhe Klara janë dy shërbëtore, që krijojnë ritual sadomazohiste të elaboruara sa herë që pronarja e tyre (Madam), nuk është prezente në shtëpi. Fokusi i lojës së tyre aktoriale është vrasja e Madam dhe ato ndryshojnë, duke i treguar të dy anët e ndarjes së fuqisë. Këmbëngulësia e tyre dhe pë..

Wall1

Darka e Thërrimeve - Maqedoni

Përpëlitje apo luftë në mes jetës dhe vdekjes? Vallë, cila është jeta e vërtetë?! Cili është çelësi për të arritur deri tek lumturia e jetës? Është dashuria apo urrejtja ajo, e cila na bën të humbim raportin me kohën që na është dhënë si dhuratë, për t’a jetuar apo për të mos e jetuar këtë jetë? Kët..

Wall1

“Dhe jetuan të lumtura…?” - Kroaci

Në festën e Bukuroshes së fjetur, janë edhe Borëbardha, Hirushja dhe Vajza e plazhit, me të cilën gabimisht është martuar princi i Sirenës. Bazuar në versionet origjinale të përrallave për Borëbardhën, Hirushen dhe Sirenën e Vogël, si dhe në përrallat e tjera të Vëllezërve Grim dhe të Charles Perrau..

Wall1

"Vdes siç vdes një vend" - Shqipëri

Shfaqja është ndërtuar mbi baza alegorie dhe metafore skenike. Katër janë aktorët që do të interpretojnë tekstin e një personazhi të vetëm, por edhe të shumëfishtë, të shumë karaktereve brenda vetes, të gjithë të ndryshëm mes tyre në stil interpretimi, por edhe të ndryshëm në vetvete përgjatë shfaqj..

Wall1

Armiku i Popullit - Kosovë

Dramë e njohur e Ibsenit, flet për moralin/imoralitetin, hipokrizinë dhe ndrydhjen e individit nga qarqet e fuqishme vendimmarrëse. Ky version i "Armikut të popullit" i përpunuar nga një tjetër dramaturg gjenial, Arthur Miller, është një ndër dramat më të fuqishme që flet për keqpërdorimin e asaj që..

Wall1

“Speak Medea” - Iran

“FLET MEDEA” - është një grup Imazhi dhe mendimesh të ndryshme rreth "Medea", siç e njohim. Është një histori e një gruaje të fuqishme, e cila ndjehet e lënë pas dore dhe e pambështetur. Në vetminë e saj, ajo merr hak për burrin dhe burrat e shoqërisë ku jeton, gjë që e bën vuajtjen e saj si “Promet..Festivali "Prishtina International Theater Festival" është një festival teatral ndërkombëtar që organizohet në ambientet e teatrit AAB "Faruk Begolli". Në këtë festival organizohen shumë evente nga vendi dhe jashtë saj.
© 2020 Prishtina International Theater Festival. Të gjitha të drejtat e rezervuara. Developed by SHM